Satake Ame Gyuto, Kockkniv 21 cm
Artikelnummer :
VK-SAME21
Färg :
Material :
Satake Ame är en vacker serie knivar medaft, styrka, balans och tradition som ledord i designen. Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till. Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.
21 cm Gyuto, Kockkniv
Handbankat blad av 5 lager AUS10-stål
Bladets hårdhet ligger på 60-61 HRC
Bolster ändstycke i rostfritt stål
Otroligt vackert handtag av Vril* från bland annat lärk, persikoträd, kemfer lönn. (OBS! Alla handtag är helt unika. Se bildexempel.)
Ladda ner högupplösta bilder här.
Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Den har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (Santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.
* Vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/Masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.
21 cm Gyuto, Kockkniv
Handbankat blad av 5 lager AUS10-stål
Bladets hårdhet ligger på 60-61 HRC
Bolster ändstycke i rostfritt stål
Otroligt vackert handtag av Vril* från bland annat lärk, persikoträd, kemfer lönn. (OBS! Alla handtag är helt unika. Se bildexempel.)
Ladda ner högupplösta bilder här.
Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Den har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (Santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.
* Vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/Masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.
Antal
-